BoekCamping Yelloh Village Etoile des Neiges
Seyne-les-Alpes
Kom uw batterijen opladen tussen het meer en de bergen op een 5-sterrencamping

Seyne-les-Alpes

Seyne les Alpes: heeft als classificatie: “dorpen en steden met karakter”

Eerst Gallo-Romeinse stad en vervolgens in de middeleeuwen een vestingstad. Met “la Citadelle”, die het huidige dorp nog steeds domineert, heeft Vauban zijn stempel gezet.
Ga op ontdekking naar dit cultureel erfgoed en de monumenten op de monumentenlijst: de grote Toren van de 12e eeuw, de “Citadelle Vauban” (17e eeuw), de “Chapelle des Pénitents” (17e eeuw; Barok), de kerk “Notre dame de Nazareth” in Romaans Provençaalse stijl uit de 12e en 13e eeuw.

U kunt de middeleeuws ogende straten en straatjes bewandelen en in de ecomusea ondekt u de geschiedenis en het leven van toen (de smid, de school, het naaiatelier, het restaurant). De plaatselijke VVV verzorgt rondgangen met een gids.
Bezoek ook “La maison du Mulet”. Seyne is al sinds mensenheugenis het rijke centrum door het fokken van ezels.

Het erfgoed van de vestingwerken van Vauban :

Onze regio kent door de strategische ligging vele vestingwerken.

Het erfgoed van Vauban : in het Noorden de vestingsteden van Mont Dauphin en Briançon en meer richting het Zuiden van Sisteron, Colar les Alpes of Entrevaux... en heel dichtbij: “la Citadelle” van Seyne-les-Alpes, en het fort van Saint-Vincent-les-Forts.

De vestingwerken Maginot : vele vestingwerken zijn gebouwd of versterkt in de tweede helft van de 19e eeuw, vooral omdat het een grens betrof waar vaak om gevochten is. Zo zijn er de artillerie van de Dormillouse, de verdedigingswerken van Roche-la-Croix, het fort van Tournoux en de verdedigingswerken van Saint-Ours... aan de kant van de vallei van de Ubaye.

Religieus erfgoed : In Seyne-les-Alpes kunt u de schitterende kerk “Notre Dame van Nazareth” bezoeken (uit de 12 en 13e eeuw).

En een beetje verder op :

- De abdij van Boscodon in Crots :

U zult de rust en kalmte van deze plek, genesteld in het hart van een prachtig bos op 1200 meter, waarderen. Deze abdij gebouwd door de orde van de “chalais”, is een historisch monument in Romaanse stijl en dateert uit de 12e eeuw. De abdij is aan het eind van een jarenlange restauratie.

- De kathedraal Notre Dame du Real in Embrun :

Deze kathedraal is een mengsel van Romaanse en Gotische stijl met Lombardische invloeden. Het is het belangrijkste monument van de Franse Alpen. Een haven van vrede in het hart van een buitengewoon decor door haar architectuur, haar schoonheid en de schatten die zich in de kathedraal bevinden.

- Notre Dame du Laus in Saint Etienne le Laus :

Dit pelgrimsoord, heilige der heiligen, is gebouwd na verschillende verschijningen vanaf 1664 van de Heilige Maagd Maria en andere Heiligen aan de jonge herderin Benoîte Rencurel.

Verhuur Location de cottages et chalets en été dans les Alpes Kampeerplaatsen Emplacements de camping dans les Alpes Aquatisch gebied Espace aquatique dans le camping à la belle saison Zomer activiteiten Activités estivales au camping l'étoile des neiges Restaurant Restaurant avec spécialités alpines