BoekCamping Yelloh Village Etoile des Neiges
Barcelonnette
Kom uw batterijen opladen tussen het meer en de bergen op een 5-sterrencamping

Barcelonnette

Barcelonnette is een klein bergdorp gelegen op 1135 meter hoogte. Het zal u bevallen om te flaneren langs de straatjes en, in de schaduw van de kerkklok, een drankje te drinken op het plein Manuel.

U ontdekt de atypische geschiedenis van Barcelonnette. Sinds mensenheugenis was de vallei gericht op handel en ruilhandel, textielhandel, inclusief wolproducten en zijde spinnerijen.

Om hun producten aan de man te brengen vertrokken de kooplieden eerst naar Louisiana en vervolgens naar Mexico, waar ongeveer 2500 inwoners rijk zijn geworden. Terug in het vaderland, lieten velen luxueuze villa's in Mexicaanse stijl bouwen. Er staan er ongeveer 50 in Barcelonnette en 20 in Jausiers.

Ook tegenwoordig is de stad een mengsel van deze culturen. Barcelonette heeft een stedenband met “Valle de Bravo” in Mexico. Tijdens de Latijns-Mexicaanse feesten, die plaats vinden in de tweede week van augustus, kunt u dansen op Zuid-Amerikaanse ritmes.
Vanaf Barcelonnette gaat u vervolgens richting grote bergpassen: ”le col de la Bonette” en of “le col de la Cayolle” in Zuidelijke richting of “le col de Larche” in de richting van Italië.

villa mexicaine barcelonnette barcelonnette alpes de haute provence vallee ubaye barcelonnette alpes de haute provence place manuel barcelonnette barcelonnette alpes de haute provence barcelonnette barcelonnette alpes de haute provence
Verhuur Location de cottages et chalets en été dans les Alpes Activiteiten voor kinderen Activités enfants au camping l'étoile des neiges Winteractiviteiten Activités hivernales au camping l'étoile des neiges Wellnessruimte Espace bien-être dans le camping en hiver Restaurant Restaurant avec spécialités alpines