Zomer activiteiten

 

MOUNTAINBIKE :

U kunt de mountainbike meenemen in de stoeltjeslift naar boven en volledig genieten van de afdaling of u neemt een van de vele dichtstbijzijnde routes of bospaden (inclusief het lenen van routes en kaarten, huren van GPS met circuits of trektocht met een gids). Bike park op de Grand Puy.

Inlichten voor de verhuur van fietsen, mountainbikes en elektrische fietsen bij onze partner “Sport Confort”:www.sportconfort.fr

Begeleide trektochten, alles inbegrepen, worden aangeboden vanaf de camping.

TROTIN’HERBE :

Een “trottinette“ is een soort step met grote banden ontworpen om in de weilanden naar beneden te gaan. Er is een geprepareerde piste en u kunt na de afdaling weer met de sleeplift naar boven. Een echte aanrader voor de hele familie!
In juli en augustus.

CYCLOTOURISME :

Vanaf het zeer prille begin is het bij ons het fietsparadijs; dichtbij mythische Franse en Italiaanse bergpassen, regelmatig beklommen door de coureurs van de Tour de France...

Fietsen te midden van onvergetelijke landschappen onder de Zuidelijke Alpenzon !

Beklim de 6 schilderachtige bergpassen van de vallei van de “la Blanche” of “du Bès”, 1.185 m. tot 1.612 m. of laat u verleiden tot halen van het brevet van de 7 bergpassen van de “Ubaye”, van 1.135 m. tot 2.715 m !

Beklim de “St-Anne”, “col Saint-Jean”, “col de Pontis”, “Restefond-col de la Bonette” (de hoogste geasfalteerde weg in Europa op 2.802 m.), “col d’Allos”, “col de Vars” en “col de la Cayolle”.

PARAPENTE :

Montclar is een van de belangrijkste plekken voor parapente. Vele kampioenschappen en competities worden hier georganiseerd: het hoogteverschil en de buitengewone luchtomstandigheden zijn alom gewaardeerd en, het moet gezegd worden, de natuur is adembenemend !

Probeer het eens een allereerste keer en wellicht ontdekt u een nieuwe passie… Eerste luchtdoop en leerstages worden aangeboden door “Fly Parapente” (op 200 m. van het dorp). Informatie te vinden op http://feelingparapente.com
Het gehele jaar open.

ZWEEFVLIEGEN :

Ontdek het zweefvliegtuig en proef het geluk van het hebben van vleugels! Beginnervluchten, eerste luchtdoop en stages. Informatie in de buurt van de AVSA (“Association Vélivole”) in Seyne les Alpes. Platform voor zweefvliegtuigen, die starten met een lier.

Open van april tot eind september.