WANDELINGEN:
U vindt routebeschrijvingen voor alle niveaus. In de vallei of op bergkammen ontdekt u opeenvolgende, geweldige en prachtige landschappen. Bereik de toppen van de bergen en geniet van een 360 graden panorama.
Afhankelijk van het uur en het seizoen kunt u in elke bocht misschien het geluk hebben om gemzen, marmotten of de vlucht van een Koninklijke adelaar te observeren. Ontdek de arnica, de edelweiss of de alpine orchideeën. U zult het waarderen om te pauzeren in de buurt van de koelte van een bron of een waterval.

Wij zijn er om u te adviseren, voor te lichten en om u, naar behoefte, te voorzien van routebeschrijvingen en kaarten.
In het bijzonder kunt u ontdekken:
- Het Geologisch Reservaat van de Haute-Provence, dat u prachtige circuits laat ontdekken waar u rotsen en fossielen vindt.
- Dicht bij, maar toch een ontdekking, is de “Col de La Cayolle”. U kunt hier wandelen in het Nationaal Park van de “Mercantour”.
- De paden van Compostella, vlakbij vanaf Cuneo en Italië, doorkruizen via de “Col de Bernardez” onze vallei richting Sisteron.
Een origineel idee: laat u begeleiden door een pakezel.… op het ritme van dit vertederende gezelschap ervaart u de bergen heel anders.

Met de stoeltjeslift van de “Belvédère” stijgt u naar 2 000 m., ontmoet u marmotten en ontdekt u, onder een azuurblauwe lucht, al wandelend een rijke, gevarieerde flora. U kunt de plaatselijke kudde tegenkomen, de parapantes zien opstijgen en kijken naar een landschap van ontroerende schoonheid. Stelt u zich de valleien voor met aan uw voeten het meer van “Serre-Ponçon”, een smaragd tussen de bergtoppen..… Vervolgens rust u uit in een van de hoogte restaurants of oude berghutten.

Met de stoeltjeslift van de “Brèche”, op 2.300 m., vanaf de bergkam, beleeft u een magisch uitzicht van 360 graden. U kunt iets nuttigen in het fort van de “Dormillouse”, op 2.500 m., of u daalt af naar de andere kant in de richting van de hoogte meren van de “Col Bas”.
Zomer: stoeltjesliften open vanaf begin juli tot eind augustus.

PAARDRIJDEN:
Diverse maneges bieden tochten met paarden en pony’s aan voor beginnende of gevorderde ruiters: “Les Crins de Col” in “la Bréole”, “Le poney Club” in le Vernet en in Seyne, “les écuries de Seyne-les-Alpes”.
Het hele jaar open.